Tuesday, April 29, 2014

Complicated

Assalamualaikum..nampak tak complicated macam mana nye hidup cikgu ni? Dh berapa kali entah rupa blog ni bertukar..maafkan Cikgu kerana masih mengalami kecelaruan identiti..till then, take care sweetheart..









Next post will story bout my posting..as a TEACHER. Stay tune!

Wednesday, April 23, 2014

Cuti-Cuti Krabi Day 3


Assalamualaikum..hye!!! hahaha..dasyat la Cikgu ni, cerita dah nak 5 bulan berlalu..hehehe

Sambung la cerita Krabi hari ketiga..hari ni Syahmi dah balik awal-awal pagi..lepas breakfast, Cikgu n Ciktie g amek Nayounge..dekat tengahari jgak la..pastu kitorang g kat deret kedai..makan kuey teow tomyam..hari ni baru dapat tomyam..i tell u!! tepi jalan je pun, kalau dah nama nye kat Thailand..harus la sedap pedepow!!!!


Egg sandwich for breakie..
                                                   
Lepas breakfast g amek nayounge..vroom2...g makan
Ni la yg sedap sangat Cikgu cakap...nampak cair..tapi rasa dia perghhhhhhh..meleleh air liur..

Temgok muka Ciktie kemain dapat Tomyam
Tengok pulak muka orang terliur...Ketembaman terserlah!
Lepas puas makan tomyam, kitorang g cari spa..nak urut2..haruslah cari spa untuk urut kalau kat sini..range harga bermula 250 baht..Cikgu and Ciktie amek pakej Milk Massage..konon nak kulit cantik! 300 baht bersamaan lebih kurang rm30..korang kene rajin jalan dan survey harga disamping tawar menawar bagi mendapatkan perkhidmatan terBAEK!!! we olls g urut kat area bus stop monyet! haha..sbb tengah xde orang, so kitorang rasa dorang takkan tergesa2 nak abeskan urutan kat badan kitorang..maka kitorang pun berbaring2 dalam kamar urutan (asing ngan langsir je nokk) sambil menikmati massage yang rasa nak tido terus...nyaman...

Bus stop kt Krabi ni memang penuh dengan monyet..misi mencari Spa untuk massage tersangkut di bus stop
hik3..korek vontot dia!!

Lepas urut kami balik solat..lepas tu layan sun-bathing with Nayounge..dia jela yang sunbath..ktorang lepak2 tengok orang, tangkap gambar...ape lg boleh buat??

hashtag Borneo Boy, Asean Boy..FOR SALE..haha

Pose!!
 Bila hari dah gelap kami bergeraklah ke bahagian kedai makan..kalau tepi pantai tu ramai la yang akan dok depan kedai "Halal Kakak..Halal Kakak"..tapi korang tengok atas meja makan tu penuh botol arak..kt board depan tu terang2 "Chang Beer"..Chang tu famous beer kat sana..Cap Gajah kata lainnya..so korang rasa HALAL ke??? Then Cikgu cakap jomla kita naik moto..makan best sket malam ni..Cikgu pn suh la Nayounge pandu motor ke Chaba Restaurant..jalan nak balik hotel Cikgu..Nah..kat sana Ciktie nak belanja..tq Ciktie..Lobiyu!!. Nanti dapat gaji cikgu, Cikgu pulak blanje..(May nanti baru dapat)

Tembikai for Ciktie, Mango for Cikgu, and Coconut for Nayounge

Tomyam campur, kailan ikan masin, softshell crab!! yummmssss!!!

Harga macam Sukhumvit Kg Baru..mahal sikit la dari tepi jalan..tapi sedap..especially soft shell crab yang mmg sedap!!


Malam tu kitorang balik lambat...gara-gara main true or dare tahiiii bersama Nayounge...kau!!! rahsia sekolah menengah semua pecahhh umpama telur busuk!!

Esok pagi2 kitorang gerak g airport...pekerja hotel tempat Nayounge duduk tu tolong anta..baik gila weyh..tp bayar la kan..yang penting x pening kpala...hehe..

Alhamdulillah..dah abes dah cerita Cuti-Cuti Krabi..lega rasa..hopefully dapatla membantu korang yang nak g sana...xyah risau sangat..sebab bersepah orang Krabi..cumanya, rajin2 la bertegur sapa dari dalam flight..sbb Krabi tu besar PD je..pusing2 orang tu jugak korang jumpe..kereta plat no Malaysia pn banyak..no worries..ok la..bye2...



Friday, April 4, 2014

Cuti-Cuti Krabi Day 2

Assalamualaikum, Hello everybadeh!!!

Baiklah, sementara Cikgu takde kelas dan menunggu mood buat lesson plan datang, eloklah kiranya Cikgu sambung cerita Cuti-Cuti Krabi Cikgu ni..yedok???

Hari kedua ni adalah hari yang paling excited..kenapa?? Haruslah sebab nak pergi snorkeling!!! Lepas subuh Cikgu n Ciktie tidur balik..Dalam pukul 8.30 baru kitorang bangun and turun breakfirst..lepas breakfirst ktorang mandi and kua g 7eleven nak cari some snacks untuk dibawa ketika snorkeling..korang takyah la risau terputus bekalan makanan sebab bersepah 7eleven..agent yang nak bawak kami snorkeling janji nak amek pukul 1..so pukul 1 kami tunggu je depan hotel..then datang la Hilux mereka mengangkut kami..maka bermula lah hari kami yang HAVOC di lautan..haha


Syahmi di belakang Hilux..time ni kami baru nak pick up other tourist from their hotel..

Umpama pendatang tanpa izin..

Time ni our Hilux terbenam kat lecak, gara2 selisih dengan kenderaan lain..so hero-hero ni kena la tolak...

Sebab takut kena lecak kami turun n tangkap gambar dari jauh...

Our first stop was at Phra Nang Beach

Before masuk ke area Phranang Beach
Bila jalan sampai hujung pantai, uolls akan jumpa satu small cave ni penuh dengan arca penis..jangan terkejut! Phra Nang Cave ni ada sejarah dia..sila google..hehe

Beach Boy lah konon..
Muka masing2!!

So boleh nampak takat mana tinggi air bila air pasang? hopkos Cikgu n Ciktie tenggelam!
Kat Phra Nang beach ni banya batu-batu korang boleh panjat untuk tangkap gambar..just be carefull :D


Gemoknya Cikgu!! Nak gerak gi snorkeling pulak..


Ni namanya terumbang-ambing..dah lama x terjun air..nasib baik ade bawak 2 lifeguard..haha



Seronok mamat ni jumpa air..
Dugong terapung..haha



Dia ni pernah audition iklan MILO, tapi tak lepas..kalah dengan Pandalela..haha

Wow Nyah!! hot badan ko!!

Sedang Cikgu nak focus kat kengkawan Cikgu tu, Duyung ni enterframe pulak..

Dorang kena panjat tangga tu and carefully jalan kat cliff tu untuk buat Cliff Jumping..Unfortunatelly Cikgu tak bawak DSLR yang mampu capture terjunan dorang tu..

Free show kate ko!!

Selalu dalam film je dapat tengok mak salleh kissing2..ni kt bot kitorang dpt tengok live..tp tak de pulak gambar yang tengah kiss..haha

Love this pic!! 

Sebenarnya gerun nak turun mula2 tu..ko tengok air dia, dalam woooo....nak diving pun boleh..

Cikgu tak tau dorang tu seronok tengok apa..haha

Moment nak ajar Ciktie snorkeling...hehe

This time memang lama kitorang snorkeling tengok ikan n corals..Subhanallah cantik yang amat...

Ni gambar dari atas bot..bila kat dalam air tu batry dah abes..haha


Dugong cari makan..haha

Masa tengok pulau ni macam wahhhhh!! then our tourist guide kata "we will have our dinner here"
"What?? best gila!!" (pic from google)


This is Top Island..ada yang cakap Tub, Tup, Tob..whatever la..yang penting memang ohsem gila!!

Masa turun bot tu macam geli-geli sebab banyak benda ni..tak tau la ape nama dia..but bila dipicit terpancut air keluar..haha..
Ni nak tunjuk tahap kejernihan air dia..
Apa lagi, posing la...masa kitorang sampai tu, other boats were about to leave..tinggal dua boat je stay..maybe from the same agent kot..

Best sangat tempat ni... :D

Weehhoooo...masa kitorang dok pose tu, air dah naik, means beting pasir tu dh tak nampak..

Highschool friends we are..
Hiyakkkkkk!!!!!!!

Aku setia menunggumu...awww!!!
With my BFF, Ciktie!!
Dok main2 tu sempat jenguk wife tourist guide prepare our dinner..

BBQ!!!!

yummmyyyyy!!!!!


Bismillah.... (terliur!)

Show that night!

Finger licking good!


Jemput makan!

weeeeeee!!!!!

Snorkeling memalam buta!! best yaw!!! 

Eh!! btw Cikgu dah posting!!! Congratulations to me!!! Nanti lepas abes cerita Krabi baru cerita posting.. (banyak utang susah hati)