Friday, August 27, 2010

sehari bersama abdul aziz....

ari ni aku xde kelas...dh ganti awal2 sbab ramai member2 aku nk balik ari ni...aku plak de appointment kt yun nam kul 3..so x dapek la aku nak balik ari ni...plus aku nk bergembira ngan ajiz dulu...pasni 3 mggu x jumpe..

bangun dkat kul 10 gak la..lepak2 dulu...then mandi2...basuh baju...kemas cket2...susun kerja2 yg nak dibawa pulang...huhu...

kul 3 lebih aku pn gerak la g mid valley...b4 tu singgah kat bestman tailor..oter sua encik ajiz yang tersangat besa...beli baju raya tengok baju je...sua x tengok langsung....sok nk balik kg baru sebok2 nk oter...

kt yun nam aku wat la treatment..sejam gak la...ajiz sempat lelap kt seat sebelah...haha..ksian btol...

pas siap treatment g teman ajiz shopping plak..bkan men banyak lg die mngutip...tshirt smpai 5 helai...seb bek jeans selai je..aku x beli pe pn..just selai jeans utk adik aku...sebok nk skinny klabu...seb bek de ajiz tlg carik...klu aku la...men tarik je...ne aku reti bli sua laki..sua aku, tau la..

kt romp jumpe lagi adik angkat aku tym skola...malam smalam dh jumpe kt kl sentral, ni jumoe lagi...pas skola mmg lost contact...bile dh jumpe, ari2 plak jumpa....*padahal baru 2 hari*
ajiz plak kate de dak skola die..pomwan..aku yang sedar kerabunan aku yg makin teruk malas nk usha...bia je la...

kua romp nk g usha butik CR...tetibe ajiz kate de ex die...trus die jln laju...aku plak blur 7 saat...rlex suda...tp bia la..die blum bese kot...so, bia kan je...

naik food court dh xde table yg kosong..6.45 kot...xpela..shoping dulu...kitorg buka sandwich rotiboy...pastu cepat2 g surau...mak aih! sendat..seb bek aku cepat mnyelit dan rajin bertanya...dpt la telekung cepat...pas slt mgrb...g mam teppan yaki..mngidam dari smalam...x abes pn..senak...cm nk muntah...kenyang gile la....tp sempat lagi terliur tgk org minum air carls jr....hahahahaha

then g amek tiket wayang...pas amek tiket wayang, g amek suar ajiz kt romp yg die potong...huhu....

kami pn pulang...pulang??tiket wayang watpe?? midnite la....ajiz plak nk amek suar baju melayu die tu....tyme tunggu suar tu plak, dengan selambenye 1 honda city g langgar side mirror belah aku..tekzowt aku...huuuuuuuuu.....seb bek x patah....

pas aku post entry ni..aku nk siap2 g tgk midnite...awal kn?? sebab pas kul 11 xleh kuar dh dari maktab ni...

so kepada rakan2...selamat berPBS/SBE 1 minggu...selamat bercuti 1 minggu...selamat hari raya 1 minggu.....jumpe lagi 3 minggu....

SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Sunday, August 15, 2010

5 ramadhan, hari pertama puasa...

belum terlambat rasanya nk wish selamat berpuasa...hehe..maklumlah...hari ni baru aku stat puasa...baru hari ni aku dpt mood bulan ramadhan walaupun tiap ari aku g bazar ramadhan...hehe...smalam aku wat soto ayam...ari ni nk msk nasik lemak...td aku dah bake muffin...lame dh aku plan...tp baru ari ni aku rase rajen...ntah ape rasenye kn...puase xleh rasa....huhu...ok la...slamat berbuka semua!!