Thursday, July 8, 2010

macam-macam ragam...

duet oh duet...di sebabkan ko, macam2 la ragam manusia wujud atas muka bumi ni....ada yang x kesah berabes duet, ade yang pening pk duet x cukup2, ade yang tamak kumpul duet x abes2, ade gak yang kedekut nk pakai duet walaupun duet tu mmg lebih dari cukup...

nak kate aku idop lame, bnyk pngalaman, x dela...tp stakat aku idop ni, aku xphm la ngan org yg kedekut even ngan diri sendiri...aku pn kedekut gak...tp agak2 la...sumtymes aku kne gak bg reward kat diri aku...

ada yang x kesah gune duet, bende bese2 pn die byr mahal..padahal leh dapat yang lebih berbaloi ngan harga yang sama...tp tu xpe...asalkan duet die banyak n die x mintak duet org kn?

ada yang kedekut, teringin nk itu ini tp x beli pn sebab saving...bagus la tu mnyimpan...tp jgn la cite lebat2..

ada yang cool..nk pape beli je...

banyak lagi...tp pnat la nk tulis...

dari apa yg aku bace tu, aku xtau nk letak diri aku ktne...nk kate x kesah, kesah snarnye...ye la...aku bkan anak org kaya....kedekut, x gak...aku beli pe aku nk....asalkan puas ati....dan juga boleh survive lepas tu...mak aku kate aku boros...mmg betul...tp bile lg nk merasa??tyme muda ni la...

smalam plak aku g alamanda...x plan pn nk shopping...tp masuk nose, dpt 2 kasut...huhu



Wednesday, July 7, 2010

finally 21...

saya dah 21!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

org kate 21 bebas....maybe kot...blom rase sangat..yela...selalu kne sound ngan mak abah tyme cuti panjang duk umah....kua dari pagi sampai malam...berkali-kali....dorg pn pe lg....bising r....tp bile aku kt cni dorg cm x kesah je aku kua mlm....maybe sbb umah aku kt area kampung....takut la org mngate...agkanye...hahaha.....aku nk g even twilighters sok pn dorg tau yg aku balik tgh mlm....twilight marathon dorg tau aku balik subuh....siap bg idea nk pki bju ape lg.....adela kot ura2 freedom kt ctu....

bile dah 21...aku dah dewasa...boleh mengundi...ape yg aku nk pangkah ni?? hahaha....

die berkata..."bile i ngan u, i x rase i 20..rase cm 21...ble kawan2 i baru gnap 20, i gelakkan dorg..."....dia trase tua ngan aku....wakaka.....

elaun dah masuk...weeeeehhhhooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dan td aku bergegas ke mid valley...BERGEGAS ye...penegasan di situ....tp 200 je la abes....je??...je kot...aslnye adela org tu beriye ajak aku g mid....katenye nk shopping gile2.....at last baju topman rm63 je die beli....huhuhu...i beli lg banyak la syg....

saya dapat adiah besday...yiipppiieeee!!! tq love-love....jam tu akan i jage n simpan leklok....bia la dah rosak nnt..tp dun wery....warranty 2 tahun sbb die tau gf u ganaz....waaaa!!!!!

mula2 x sampai ati nk jam tu....x sanggup....x plan pn sampai sebegitu skali....(merepek)....tp npela u syg i sgt2?? hahaha...(pipat perasan)....

sok twilight...ain pesan...mami,aizeq,pipat n ajiz, dressup lawa2 ensem2....die nk wat red carpet....gune camera murah aku...boleh tahan tu....x sabar nk jumpe korang!!!!!!!

dahla..ade assignment yg blom setel.....

tazkirah ari ini: org kata, jangan dikenang barang yg lepas....pandang ke depan...teruskan kehidupan...lupakan penyesalan...baiki kekurangan...agar kelemahan diganti dengan kelebihan....kita hanya merancang, Allah yg menentukan...

renung-renungkan dan selamat beramal....

ganbatte pipat!!!

Friday, July 2, 2010

sengaja memeriahkan blog...







hahaha....cam ngade2 plak aku wat post ni...tp xpela...blog aku kn??

aritu aku de lepakkt redbox sogo ngan geng skolah dulu....syok x terkata even aku sempat sejam je kt ctu...makanan yang sedap n sound system yg superb...cume sempat makan 3 suap choc indulgence je...xpela...ni ade gmbr kitorg...actually celebrate belated bday feefa bam2 n najah the tallest....huhu...luv u guys..mmmuuaahhxx!!



antara yg sampai awal...huhu



lagu rindu..

tu die ratu dangdut from egypt..kalah yana juara 6 tahun...