Friday, September 11, 2009

alamak!!! polis!!!

alkisahnye...malam tadi aku g tesco..nak cari wayar wat projek fizik...aku g ngan kawan aku nek motor...tp malas la nak balik bilik amek purse..aku rembat je purse member aku...aku cakap kat die.."kang kalau ade polis aku cakap la tertukar purse ngan ko.." hehe...so kitorang pon g la nek motor..tapi mmber aku la yg bawak...aku dok blakang...perjalanan pada awalnya sangat la lancar hinggalah aku samapai di selekoh nak masuk tesco....kawan aku cakap, "weyh, ade polis"...dalam ati aku..."cicai btol "..sure kne benti coz nek motor...benti la....kawan aku pun tunjuk la IC n lesen die...aku duk diam je...helmet pon x bkak...senyum je...pastu abg polis pandang aku...ish...."yang ni ade IC??" aku pun action je la bkak purse..."alamak bang!! saye teramek purse kawan saya...kitorang nye purse same...ish...dan2 plak la...erm...camne ni bang...then datang lagi sorang...name die ISMAIL..."x bawak IC...jomla balik balai..." ngok!!! "xnakla bang...saye tertukar, bkan xde IC"...."tapi dik, kalau xde IC kene balik balai..."....pastu borak la...layan je la...dah abes cek motor tu, kitorang pun g la tesco...relax je....lakonan menjadi....hahahahahahahaha

Tuesday, September 1, 2009

gigi oh gigi...

29 august aku telah kehilangan 4 batang gigi...huhu..gigi blakang ok...gigi bongsu...semua sbb gigi bongsu yg bawah tumbuh senget (impacted)..if buang yg bawah, kene buang yg atas skali..so aku kenela buang 4 batang...

jumaat aku masuk wad...HKL..mula2 pegi kat jabatan bedah mulut...amek darah...1st tyme tu amek darah..aku x pnah amek darah before ni...inject pun last aku x ingat bile..tyme skola rendah kot...BCG...haha...2 kali dr. shiun tu cucuk lengan aku...yg 1st tu x dapat...vein aku kecik sangat...sush nk masuk jarum tu...lama gile tunggu vein tu nak timbul...x nampak2...sampai melecet gak la lengan aku kne gosok ngan alcohol wipes tu...pas bjaye amek darah, aku g la daftar masuk wad...patah balik kat jabatan bedah mulut...amek form ape ntah dari dr. shiun...barula naik kat surgical ward 12...g la kat katil no 8...tepi tgkap...nampak la istana budaya...

aku x puase...so mmg dapat mknn tiap kali waktu makan...x sedap...tp sbb lapa... mkn jela...huhu...mlm tu stat kul 12 dah kene pose untuk operation sok...slagi bolejh mkn, kite mkn la...around kul 4 ptg tu, doctor bius datang...isi form..mintak sign...cek condition aku...nama dia felicia hu..umur 31..muda kan??cantik..

sabtu...aku bangun kul 7...pastu nurse suh mandi...aku nye operation turn no 2...pas mndi aku dok kt katil...baring2...ngantuk lagi...pastu mak aku sampai...x lame pastu nurse suh aku tukar baju nk g operate...ok la...aku tukar...kne bkak bra n panties skali...rantai, earings, lg la x leh....tp aku pakai lagi suar hospital tu...x lame pastu, katil biru tu pun sampai....nurse tu suh aku bkak suar.,..dahla blakang tu cume ikat pakai tali2...sexy...aku terus panjat naik atas katil tu...dorg suh aku baring diam2...pastu dorg pun tolak la aku gi dewan bedah (OT)...masuk kat area tu, aku dh rase sejuk air cond...adela nurse tanye2...name...no ic...pengesahan waris...mcm teruk sgt je sakit aku...pastu kul9 aku pun masuk dalam tu....aku tengok semua biru je...dinding biru, org semua pakai baju biru...pastu dorg tinggal aku kat depan bilik bedah 3....lame gak...then de sorg mamat kene tolak kuar dari bilik bedah 2...doctor yg ngan die tu name die siti salmah...aku tengok je mamat tu...sah!!..mamat tu adalah Mohd Adam...die pun operate gg gak..aku jmpe die kt jabatan bedah mulut ari jumaat tu...die blum sedar btul..lidah die gerak2...mcm nk ckp...mulut die kne sumbat ngan kapas...tibe2 je aku gelak...nk kate xcited...mcm org gile plak...tp aku xde la takut sangat...doctor tu tnye, nape aku gelak...aku jawab je sebb tbayang aku camtu nnt...

dr. felicia n dr. siti tu pun tolak la aku g bilik bedah 2..aku tunggu luar dulu sementara nak tnggu dorg prepare untu aku...pas aku masuk je...dorg terus pindahkan aku nek atas surgery bed tu...dorg bukak baju aku...ngokngek btol...aku pndg la nurse tu, die kate xpe...dorg cover..pastu dorg pasang wayar banyak kt bdn aku...dah la de laki...mmg la die selak je...tapi tnampak gak...aku x pndg pun laki tu...aku tgk dr. siti pasang tiub air kt tangan kanan...yg felicia tu pasang machine B.P kt tangan kiri...aku rase ade ubat masuk kat tgn kanan...3 kali...pastu die bagi aku sedut oxygen...4 5 kali sedut aku dah x sdar...

(aku mimpi jumpe sorang laki...x knal..x tau pe mimpi kitorg tu...x ingat)

mate aku tbukak cket...aku dah kat tmpat sebelh mohd adam td...dorg pggl name aku...aku xleh jawab...badan aku x leh gerak lgsung...kebas...lidah aku pun kebas...aku angguk n geleng je bile dorg tnye...dr. felicia tu suh nurse tengok aku lame cket b4 anta balik wad sbb die bg aku morphin double..aku pun dngr la dorg cite pasal nak balik raya kt klantan...naik air asia...nek monorel g kl sntrl..then baru g LCCT...hmmm...pastu mamai....sejuk gle...susah gile nk sebut sejuk...nurse tu x paham pun pe ak ckp..5 6 kali baru paham..pastu die pasang heater bawah selimut aku yg dah 3 lapis...maximum...kaki aku ttp mgigil...aku sesak nafas...badan aku tumbuh rashes...abes merah....(dorg cakapla, aku mane tau, bkk mate pun x leh)....then dr felicia datang inject ubat ape ntah...dlm setengah jam...dah hilang merah2 tu...dorg tolak aku masuk wad balik...

sampai wad...dorg pakaikn baju...aku tgk jam kul 12...aku terus tdo....kul 2 aku bangun...sakit gile...x tahan....sampai nanges aku tahan sakit...then nurse datang inject ubat th sakit kat bntt...barula x sakit...

dah pnat la nk type...aku pendekkan cite...ahad aku balik...haha...tggl la mkck yg kne breast cancer tu ngan sorg aunty yg same2 kne breast cncr...dorg dah operate b4 aku...n dorg sihat je... k la...ngntuk la...bye~