Thursday, February 26, 2009

akma my dear..






dear akma..
thanx for everything..
aku harap ko sabar n tabah ngan ape yang ko hadapi..
banyak kenangan ko ngan kitorang yang x mungkin kitorang lupakan..
Allah x kan bagi ujian ni kalau Dia tau ko x boleh hadapi..
kitorang tetap akan sokong ko walau ape pun yang ko hadapi..
n aku nak bterime kasih banyak2 sebab ko banyak bagi aku support time aku sedih..
aku akan ingat semua kata2 ko..
aku harap walau ape pun jadi lepas ni..
ko xkan lupakan aku ngan yang lain..
aku janji xkan lupakan ko..
bcause u r my sister..
GO GREEN!!!!!

Wednesday, February 25, 2009

rindu kawan2...

b4 g hari kecemerlangan..



dinner : weda,etake,ain,aku n nadh


dinner : anna,aku,zarept n makngah,zule',bedah,
besa,feefa,yana,meimey n sya


reunion : aku,mummy n ain


reunion : sya n aku


reunion : aku,vc n ain


malas nak tulis panjang2..GPH during reunion

GPH lg..

sekolah menengah sains kuala selangor..(KUSESS)
-form 1
bende paling aku rindu skali ialah outing..walaupun leh g kuala selangor je..tapi aku tetap happy g outing..pas inspection je gelabah g mandi n iron baju batik..bab iron tu aku x smangat la..tp iron tetap gak beriye..knela jage imej kn?pastu bile geng2 aku semua dah siap..kitorang pon g la gerak ramai2..tulis nama kat pak gad..kat penjuru atas ketas tu mesti tulis ape2 wat tanda..macam "hot" ke.."cun" ke..bagi snang nak carik page tu bile nak sign tym balik nnt..pastu kitorang pun bjalan la kat tepi jalanraya tu..destinasi pertama mestila kdai mamak..YUSOFF..menu aku..tosei kari ikan ngan milo ice..xde lain la..hehe..pas makan tosei,kitorang g la round pekan kuala tu sampai la rasa2 lapar balik..dah lapa mmg xde tempat lain nak makan..mesti sri kampung gak kitorang pilih..makan..makan...sampai kenyang..mesti x miss la tapau utk mkn dinner..besela..kalau weekend kan xde prep malam..so masing2 malas nak turun makan kat dewan makan sebab kene mandi..hahahaha...mandi mesti la kul 9...

-form2
ni zaman kegemilangan..semua dah mula kuar tanduk..gejala couple mule berleluasa..tap aku x couple lagi tyme tu..ade satu class tu jadi lake garden..2 nilam..mmg port sedap la nk dating..aku tukang jage line..klu gune sistem kuda mau gak aku jadi kaya time tu..paling gempak bile kitorang gaduh ngan f5..gempak x ingat la..nak tau sebab ape?adela sorang kawan aku ni..aku gelarkan die C..ske kat sorang laki nama S..tp S ni dah ada gf yang jauh lebih tua dr kitorang iaitu H..hehehe..S ni agak player la..(x tau plak skrg)..dia layan gak si C ni..disebabkan ade antara kitorg yang suke mkn kawan..terkantoilah mereka dengan H..aku agak rapat ngan H ni..tapi bukan aku yang cite..aku cover C..1 hari C kne panggil ngan geng H..geng H marah2..kat hostel lak tu..jerit2..aku yang baru balik mandi,nak g solat zohor ni cam blur2 je..pehal dorang ni..histeria ape..pastu junior aku cakap geng H carik aku..dorang jerit nama aku cakap aku talam..ni yang bikin aku panas..tapi xpe..biar aku solat dulu..kat tangga aku selisih ngan sorang geng H..die panggil aku SETAN..ish2..x nmpk kot aku pakai telekung..ingat aku takut senior??aku jerit balik..ko la SETAN!!!!..hahahahahahaha.....lama gak la kitorang gaduh..F2 llawan F5..huhuhu...sebab laki lak tu..rase cam bodoh je...at last kawan aku gak yang dpt si S tu..bg die berbaloi la..bg kitorang??berbaloi gak kot..besela klu dok hostel..smangat batch terlebih...tp 2 semua pengalaman..tyme F2 ni aku suke cikgu azrina a.k.a kak ina..giler sporting..nak outing tngah minggu je ajak die..xyah minx kebenaran..leceh giler..ajak je di makan luar..terus je die bawak..nak ngumpat nagn die pun boleh..sangat memahami aku n rakan2..miss her so much..

-form3
haa..tyme ni geng2 aku tibe2 insaf..semangat gile study..nk PMR..yela..x lepas target kene pindah skolah..wat malu je ngan orang kampung..tiap2 malam stay up smpi 3 pagi..bilik study tu dah mcm bilik kitorang..ngan toto,comforter,bantal,kettle,biskut ber tin2,nescafe mcm nak bkak stall,buku bertimbun..mmg sepah la..tym tu mcm CINTA gile ngan study..huhu..kat class asal cikgu xde..tido..dah terbalik..siang tido..mlm jage..tp biler ckgu ade je..blajar la..aku ske mentor aku..cekgu faridah..mmg baek r ngan aku..die ajar seni..klu tym seni je,nk wat contoh..mesti die amek kertas lukisan aku..aku tinggal touch up je la kan?x pn tiggal simbah water colour je..so tyme org laen kabut nk anta kerja seni dorg,aku leh study..klu aku dmam,die mesti anta aku g klinik..pastu g umah die..die watkan milo panas..

-form 4
ni zaman paling sibuk bagi aku n kawan2..geng2 aku semua satu kelab persatuan..persatuan bahasa,kesenian n kebudayaan..PERSADA...bdak laki batch kitorg yang same club pun best2..kitorang mmg plan xtvty superb best la..walaupun penat kitorang mmg enjoy..n klab kitorang dapat anugerah the best club tym hari kecemerlangan..bnde paling aku ingat tym ni bile batch aku handle hari guru..HANCUR!!..banyak gile plan kitorang pengetua cancel last minit..cam haram je..kitorang dah pnat2 seminggu..die reject camtu je tym hari guru tu..dah la demand lebih..yela..batch anak tiri..tp disebabkan kami bersatu..masing2 cuba memujuk rakan2 yang kecewa...

-form5
tym ni aku x rapat sangat dah ngan geng aku..mcm kne pulau gitu la..disebabkan aku jarang join dorang..yela..aku ajk rumah sukan..mesti la bz ngan rakan2 rumah awl2 tahun tu..ditambah pula dengan salah phm antara aku n best fren aku since f1..die ingat aku in love n cube nak rampas bf die..padahal x pun..ditambah juga beberapa kebetulan yang membuat kan die sangat marah ngan aku..banyak gak la kata2 menyakitkan kuar dari mulut die..bukan batch aku je tau cite ni..batch2 lain pun..die hentam aku pedas gile..depan2 lak tu..kutuk,mengata..aku tahan je la..memangla sedih..sangat sedih..yela kawan pertama aku kat kusess tu..since kitorg daftar masuk skola lagi..hmm..geng aku yang ramai 2 pun semua kawan senyap2 ngan aku..takut bestfren aku tu tau..aku cam diam je la..malas nak siram minyak kat api..seb baek ade rakan2 lain yang nak rapat ngan aku..FOURSOME..i love u all..GPH..i still luv u guys..bende ni mlarat la sampai hujung tahun..n bile aku dapat surat dari bestfren aku tu..barula kitorang baik..tu pun senyap2 je dulu..x nak kne ejek..die minx aku jgn btau yang lain..aku dah lama maafkan die..mmg aku sakit hati ngan fitnah n kutukan die kat aku..tp aku xkan lupa..diala kawan aku yang pertama kat kusess..aku sayang die sampai skarang n aku rindu dia..i hope die bahagia ngan her bf forever...tyme jamuan raya member2 yang lain cabar die baik2 ngan aku..tangkap gambar..sebb dorang xtau pun kitorg dah baik..dorang bgtau die nak amek gmbr ngan aku..aku cool je la..then kitorang amek gmbr ngan pose hug each other..satu batch kecoh..semua nak amek gmbr kitorang..banyak gile flash..sakit mata aku..macam celeb plak..hahahahahaha..then aku ngan die glak jela..barula die bgtau yang lain..kitorg dh baik..huhu..sampai SPM..and last final day tu..sedih sangat2..nk berpisah..FOURSOME and GPH..nnt rindu..susah nak jumpe..hmmm..sedih...but we still keep in touch smpi skrg..cume dah lme x jmpe..and we r still bestfriends forever..

Monday, February 23, 2009

monday is a black monday???

btol ke?btol kot...coz pagi2 lagi dah kne bebel ngan pn rosnah..sure r black..pagi bangun lambat..aerobic 7.30..but i bangun kul 7.17..sampai2 dah cool down..haha..trusla assembly...sesi membebel..tyme nyanyi lagu Negaraku td aku rasa bersyukur gile lahir kat Malaysia..hidup aman je..maju pun maju..pastu trus g klas..today macam nothing different ngan hari lain..cume 1 je la..kipas rosak..n aku menghadapi masalah biasa iaitu keretakan rumah tangga..biasa?haah..dah biasa...k la..no idea to write nemore...tata

Sunday, February 22, 2009

Types of Diet

aku ni kata nak diet..mula2 tu beriye sebab berat aku dah 51kg..aku ni gelabah cket kalu berat dah lebih 50kg..skali dah makan nasi,asek nak mkn nasi je..tp xpe..it's ok..today i wanna share with all of you about some diet regimes that u can follow..

THE 3-HOUR DIET
there are no bad foods,just bad portions in this diet..u can eat anything u want..but make sure it must be,at least 3-hours for each meal and of course in a small portions..hmm..when u eat is more important than how much u eat,or what u eat.some people who are on diet always avoid themself from taking carbohydrates?why?you should take carbohydrates but in a small portions to burn ur fat..carbo can rev up ur metabolisme to burn more fat rather than muscle..it also can avoid you from starving,which can make ur body have the tendency to store fat for ur back up energy..

suggest: eat ur breakfirst in the first hour of rising,eat every 3 hours after that, and stop 3 hour before ur bedtime..

EAT RIGHT FOR YOUR BLOOD TYPE
very blood type bring different genetic information..every person which have different blood type also must have different diet and lifestyle..

O : can eat meat but shoild not eat wheat or most grains..
A : should be vegeterians with low intake of fat and high intake of carb.
B : should ave varied diet includes dairy product..
AB : eat most vegetables with some fish and some dairy foods..

LOW-CARB DIET
during digestion, the body eventually cenverts carbs to glucose,and glucose to fat..when u limitting carbs,ur body is forced to find another energy sources such as fat..
- no carbs after midday
-replace carbs with other foods that have high kJ (protein)

RAW FOOD DIET
cooked food is not only less nutritious, it will take longer to digest which is not good for the overaal health..vegetables,fruits,whole grains, seeds,herbs and spices,purufied water and fresh juices said are to be great for energy,glowwing skin,flat tummy,and weight loss..

act,ade lg some diet regimes which i x smpat nak type..u can read cleo january edition..i take the article as one of the refferences for my assignment..thanx cleo..

k la friends..i need to go..there are so many assignments waiting for me..till da next tyme..tata...

Friday, February 13, 2009

at last..


hello friends!!!
at last i dah ade blog sendiri..huhu..yela..this year i dah nak masuk 20 thn kan..so i rase macam dah cukup matang untuk i ade blog sendiri...huhu...thanx to illey yang selalu show off blog die kat i..tu kot yang wat i cam semangat nak wat blog..hehe..ok la..baru 1st time kn? i pun mcm x tau nak tulis pe lg...thanx sbab sudi singgah kat page ni...tata~