Tuesday, June 26, 2012

muka ku masam seperti limau purut

assalamualaikum..
breath in..out...huhhh...senyum jap.. :)

alhamdulillah hari ni selesai saya mengganti puasa..agak lambat daripada tahun-tahun sebelum ni..semalam kne diarrhea..seksa..kul 3 tpaksa menggagahkan diri buang rasa takut g toilet..bangun pagi bkali2 g toilet..tengah kelas g toilet..tapi sehari aku puasa, ok plak..sampai la lepas bebuka, alas prot, datang balik sakit tu, n ke toilet lagi..

dengan sakit prut tu aku g makan, mood pun melayang..tngah nak makan datang sorang salesman, nak jadi cerita la kan..jual buku..bila aku nk pgang buku dia, die mcm kne sawan, n blah g meja lain..satu kdai die round, sorang pn x beli..n ade sorang akak ni pun kne cam aku..fine..abaikan..
tapi die datang meja aku lagi..wat bende yang sama..ajiz kata biakan..die kata aku x senyum..ohh!! aku sakit prot, n xde cerita lawak pun sblum tu..nk aku senyum cmne lagi??
kali ketiga, dia datang lagi..aku x pandang..die ckp ngan ajiz je..sbb ajiz kata jgn pandang..ok la..dan2 die ceramah aku..

"abg x paksa adik2 beli pun..abg ni ske tembak pelanggan..abg tengok adik, abg tau xde duet..tapi xpe tengok jela..abg tengok muka adik x berminat..masam je..xpe..adik pun xde duit kn??..nanti balik jangan nanges plak..mata dah berair.."

bila die abes ckp, aku tengok die cmni..
ni muka nak nanges ke? kalau nak tau otak aku ngah berkata
 "gila ke mamat ni??"


klu korang nk tau muka aku yg real..tgok la bawah ni..abes natural aku wat...


ni muka biasa..natural..plain..no expression

ni baru nak senyum..klu aku nmpk org, ni la muka aku..n ni la muka aku tengok  salesman tu.. masam ke??  LOSER!!!!

ni plak klu ngah borak or baca bende best 

klu korang wat lawak, ni la muka aku
kn dh nampak braces..



jadi???? nk mcm mne lagi??? ok la, next time aku wat muka ni bile jumpe salesman ok????

ye??? nk jual apa??? cantik x braces saya???



p.s : bersyukur tuhan bagi aku muka..sebaik-baik kejadian..alhamdulillah..


Thursday, June 21, 2012

Hush Puppies Winfrey

assalamualaikum..haaa...jawab cepat..kang free je dapat dosa..hehe..3 mggu bercuti, jadi blog saya pun bercuti la..kali ni saya nk cerita pasal kaki..adakah anda mempunyai kaki yang cantik? kalau ya, alhamdulillah, mesti pakai apa jenis kasut pun cantik kan?

lain pulak ngan my kaki yang macam kaki itik..kembangggg tak ingat..tapi comel je sebab saiz 5 or 6..haha..ok, sape yang kaki shopping n kaki beli kasut (kaki boleh beli kasut tau!!!) mesti aware ngan promotions n sales yang Hush Puppies buat during the school holiday kan?? actually i'm not a kasut-hollic anymore, but when i saw an advertisement about Hush Puppies sneakers or whatever u call it, tetiba macam..."ok, nk try beli la"..bukan sebab duit bertimbun, jauh skali ye..tapi sebab kaki kembangggg saya sangat susah dapt sneakers yang sedap dipakai..last time i bought a converse, tak pakai pun..tortured!!! at last sedekah je kat housemate..

so, i drove tu AEON Bukit Tinggi semata-mata nak beli kasut tu..haha..my dad geleng kepala bile dah beli, i cakap, 'jom balik.." ;D

tapi tak balik pun, belanja mak abah dulu makan kat Grand Canyon..father's day kan..

finally saya dapat sepasang kasut sedap dipakai..so comfyyyy..if u guys nak beli..harga die xdela mahal mcm Crocs..RM129..but if u have the membership card, the price is only RM99..untung kan? according to what the salesman said, harga tu stay sampai bile2..wallahualam..

mine..warna sebenar light lumut green..


untuk abah..he likes the cute biscuits..luv ya!


*ingat tak nak blaja jahit?? baru blaja gunting..hehe :D