Tuesday, December 7, 2010

saje-saje

btw, saye skarang ni kt hospital..jaga abah..ganti mak saye yg dh pnat..dia tido jap kt bilik smayang..mak kata malam tadi abah x tido..kaki die asek bergerak n di angkat2...so mak pn ikat kaki die..before ni ikat tangan je sbb xnak die cabut tube kt hidung tu...almaklumla, nak masukkan bukan senang n menyakitkan..kitorang yg tengok pn mnanges..ape lagi yang menanggung kn??tp skarang ni aku bkak ikatan kt kaki die...bia die relax sket..padahal x relax pon...masih di angkat2...bia la...n die macam terlelap...nasib bek die dah x meracau...ade gak 2 3 ustaz datang tengok abah...ade la yg mengganggu..tapi x de sampai masuk dalam abah...terima kasih la kpada yang sudi membantu..

smalam saya g shopping kt sogo..mak suh belikan handbag sbb handbag yg saya belikan dh hancur...hahaha...mak saya memang ganas...style die pakai habis...sama la ngan kasut...slagi x rosak, x tukar baru.,..setia btol...beside handbag, die suh belik kain pasang kt arked jalan TAR tu...beli untuk die 5 pasang...untuk bagi kt kawan die 2 pasang...yela...mane mak sempat nk g beli sendiri...kang dah bukak skolah, at least dh ade handbag baru...mak saya dah sebulan x balik umah...since abah sakit, mak x balik, x cukup tido, x cukup rehat...sian mak...bukan saya xnak ganti mak jaga abah, abah xleh klu mak xde...klu mak g smayang x gtau pn die dh mencari...ape lg kalau balik umah kan??saya cume leh tolong stay cni n tukar2 bangun malam je...tu pn bkan slalu..yela..yg boleh jaga kn cuma sorang je utk sorg patient....

smalam gak saye lepas gian shopping...sempat gak saye cari handbag untuk diri sendiri...act nk design lain...last minute beli yg lain..tukar style plak..hehe...

ok la...nnt2 saya update lagi...lappy saye pn skarang ni ade kt kedai...corrupted...haha...wateva la kan...bye2~

Saturday, November 27, 2010

dugaan untuk aku..

assalamualaikum..hihi..sopan kn?? dah lame x update blog...bukan sengaja...x sempat mencuri masa...sekarang ni dh cuti..berapa lama pn aku x ingat...hari...tarikh...semua aku lupa...yang aku ingat, bangun pagi, mandi, drive g hospital klang, tengok abah yang tengah mnanggung sakit, pas maghrib aku balik...sampai umah aku tido...setiap hari bende yang sama aku ulang..tapi sekarang dah transfer banting...dekat la cket ngan umah...jimat cket duet minyak...huhu...

aku x sangka cuti depavali ari tu la kali terakhir aku dengar suara abah..aku balik umah tu abah semput...mak kata dah seminggu cam tu...aku baru tau...ade gak die g emergency hospital banting...macam biasa...sedut gas...mak aku suh die masuk wad...die xnk...biasela..org tua kn..abah x banyak cakap...baring je kt ruang tamu...tidur...makan pn x sangat...dah guna wheelchair balik...selalu guna tongkat je sebab kaki die sakit...

sabtu aku tidur awal...aku naik atas nampak abah baring kt ruang tamu...

pagi ahad aku terjaga kul7.30...tu pun sebab dengar org start enjin kete...aku ingat akem nk g mancing...ari minggu...aku tido balik...

bila aku bgn, mak bapak aku xde...aku tanya kakak..mak mane?? kakak kata anta abah g hospital...akupn..."owh.."

kul 11 x balik lg...adik aku ade program bacaan yasin untuk SPM...mak aku suh die siap n abg ipar n kakak aku amek mak, then g Teknik PD...tinggal abah n akim kt hospital...aku plek gak..npe lme sangat..mak kata tgh sedut gas kali ketiga...slalunya klu 3 kali x lepas, kene tahan kt wad....aku pn call akim...npe lame sangat...akim kata tunggu doctor...aku cakap, klu doctor suh masuk wad, masuk je...kt umah pn dia sakit...kesian...

mak aku ondaway balik from PD...die call tnye aku balik cam mane? abah kene hantar ngan ambulans g hospital klang...aku pn siapkan la semua barang2 abah n mak...mak mestila kne jaga abah kn...aku pn dh biasa packing barang dok hospital...baju,toiletries,pinggan,sudu,mug...mak sampai, aku pn dh siap...aku tnye, nk bawak oat x??sebb abah mmg minum oat every morning...mak kata x yah...abah dah x sedar...??????????? aku x sedap ati...

sampai hospital klang, abah still kt red zone...senang cakap critical...2jam lebih kitorg tunggu...bile nk anta naik wad, aku tengok kt mulut abah ade tiub...oxygen kne supply...kt hidung pn ade tiub, utk masukkn ubat..badan abh dh lekat ngan wire cardiogram tu...doctor bagi sedation...so mmg die x sedar...abah kene dok dalam HDU (high dependency unit)..aku pn balik maktab...

sok tghr aku g hospital ngan ajiz...bapak aku dah sedar..die leh duduk...tapi xleh cakap...everything die nk cakap, die tulis...lambat-lambat...tiub masih ade lg..oxygen still machine yg support...aku salam ngan die....die tarik aku suh cium pipi die..aku terus nanges kt blkg makcik aku...aku tau die pn sedih...tapi die tahan...everyone yg datang tgk die nanges..esp yg pompuan la...tapi abah cool...die start rase x selesa...die tulis..."xtau nk amek angin kt mane"...doctor bg lg sedation utk rehatkan die...bile die tidur adik bradik aku semua g mkn...kakak aku ngan family...akem n family...aku n ajiz...adik aku kt skola...die nk balik, mak ku kata tunggu dulu..die pn nk SPM..abg ipar aku baik ati blnje pizza..hehe...

kul 4 kitorg gerak balik hospital..tym jalan nk g kt lift, mak call..."cepat naik..abah dah berenti.."...aku tarik tgn kakak aku n jerit kt akem sbb aku jln kt dpan..seb bek ade lift kt G time tu...sampai kt tgkt 8...aku lari masuk wad...tgk doctor ngah bg CPR kt abah...tutup ngan lgsir...mak aku dh nanges kt luar HDU tu..."jantung abah dh berenti"....aku trus nanges...bape minit pastu doctor kuar...bg kitorg msuk...alhamdulillah..umur abah masih panjang..die dh x sdar...kitorg baca yasin utk die..hopefully everytg will be ok..tapi doctor dah suh sign form yg kata abah skrg critical...n ape yg jadi pas ni, Allah saje yg tau..dorg pn g amek adik aku...takut pape jd..aku bisik kt telinga abah before balik...aku minta maaf...aku syg die..

setiap hari aku g hospital...aku xnk mnyesal nanti...ajiz org yg paling setia teman aku...everyday..aku dh x kira exam...chemistry...pedagogy...semua aku letak no 2...nota yg aku bawak g hospital cuma aku tatap je...yg melekat aku x tau ape....sampai la hari ke 8 abah kat hospital..hari ahad...sok exam PJ...pas maghrib ade sorg doctor ni masuk...dia suh call semua...tgk bapak aku...sbb bapak aku dah tunggu masa...15minit jantung die stop tu terlalu lama...some part kt otak tu dh xde oxygen...n die kne minor strok..aku call kakak aku...die baru sampai bangi from PD anta adik aku...aku berserah je kt Allah...aku tau..Dia dh tentukan yg terbaik...alhamdulillah die masih boleh bertahan...aku tau die kuat...

tghr tu aku g exam...ptang after exam ajiz anta aku g hospital beside die lawat abah before balik cuti...kawan2 aku pn datang melawat before balik cuti..thanx sangat...korg banyak doakan utk bapak aku...semoga Allah balas jasa dan kebaikan korg...amin...

raya aidiladha aku masak je ape yg ade...then terus g hospital...mkck2 aku pn datang...abah dah boleh bkak mata...tp x faham ape2...setiap hari dia makin ok walaupn xleh gerak...jumaat doctor cabut tiub oxygen kt mulut n wat satu lubang kecik kt leher untuk masuk tiub oxygen lain...lebih selesa...sehri abah x sedar...bile sedar..abah dh boleh senyum...bile batuk kuar kahak dr lubang tu...aku n mak lap ngan tisu...

isnin mak call..abah kuar dari HDU n pindah ke wad lain..die dh x bgantung kt machine...alhamdulillah die dah boleh bernafas sendiri...fitting pn dh kurg...aku tau abah kuat...bile aku n ajiz sampai...die senyum...syukur x terkata...

semalam dapat transfer balik hospital banting...alhamdulillah..lebih selesa...abah pn dh boleh gerakkan tangan, kaki...cuma x kuat untuk bangun...

21 hari abah sakit...setiap hari kene sedut kahak...aku tau abah sakit sebab abah nangis...tapi aku kne kuat untuk pastikan abah kuat...

ya Allah..Kau berikanlah yang terbaik untuk abah...amin..

thanx kepada semua kawan2 yg mendoakan...

thanx to Abdul Aziz...ily...

abah,
fatin, kakak, ami, aina, pipin, akim, ila, siti, ika n especially mak sentiasa doakan untuk abah...hopefully abah boleh sebut nama kitorg...we love u...

Thursday, November 4, 2010

penghujung rindu..

mula2 asek rewind "bila kekasih" dalam otak pagi ari ape ntah...so many times...x tau pn lyrics die...teringin sangat nk dengar...than malam tu cal ajiz..die pasang la...rasa hepy sangat...but at the middle tu....mencurah2 air mata...xtau la npe...emosi sebulan sekali tu bese la kn???

nk dengar lagi...td die anta gne email...dapat dengar puas2...

LIRIK LAGU PENGHUJUNG RINDU – JAMAL ABDILLAH

Bila kekasih mengundang aku pulang
Mahligai menanti penuh gemilang
Bila kekasih menyingkap tabir cinta
Tiada terbatas dengan kata-kata

Dapatkah aku membalas dengan air mata
Tanda syukur menerima
Setelah sekian lama
Menghamba hidup pada dunia

Seribu tahun takkan sama
Sesaat bersatu dalam nyata
Kerna kasih ku sanggup korbankan
Jasad dan nyawa

Terang bulan kerana mentari
Hadir bayang kerana cahaya
Begitulah cinta kita

Tiada jarak pemisah lagi
Tiada garis sempadan budi
Aku terima dan jua memberi
Seikhlas hati

Seribu tahun dan sejuta langkah
Seribu tahun bersinar cinta
Kita bertemu di penghujung rindu

Wednesday, October 27, 2010

Friends that make u happy







planning for Genting next year...Eqa as the organizer!!! hahaha...make it real dear!!

Sunday, October 17, 2010

cornflake madu~

raya dh lme berlalu..tp kotak cornflakes blum terbuka lg...

flashbacks....

raye kali ni kite wat cornflakes madu je la mak..yg lain pn mak dh beli kn???



tapi x terbuat pn...bz sangat agknye ari tu...so td aku pn g la leburkn butter..+ madu + gula....

gaulkan ngan cornflakes n bakar...

pas magrb td aku masak sup tulang...sedap...hehehehe.....

sementara tunggu nk siap bakar cornflakes tu..aku bace buku...tibe2 si kecik aina datang nak baring kt aku...dah ngantuk..aku pn tepuk la bntt die sampai tdo..sebelah tangan dok pegang buku...tepikir...dah de anak kang aku cmni ke??cmne nk further study klu ade anak kecik...mesti susah..huhu

tadi cm bnyk bende nk tulis...lupa la...hehe

Tuesday, October 12, 2010

mimpi yang x sudah...

nak tau x..saya rasa saya seorang manusia yang pelik..sedang orang lain lena dalam tidur..saya sibuk berperang dengan mimipi yang ntah ape2..setiap malam ye..setiap malam!

nak kata sebelum tidur saya berangan..x pulak..baring, guling2 jap, dah tertidur...dah bertahun-tahun x tidur lena...mesti mimpi n terjaga 2 3 kali...knape ye?? letih...

kadang2 macam bermesej...mimpi yang sama berulang-ulang setiap malam...ntahla..

tidur pn letih~

Wednesday, October 6, 2010

mengemas bende2 kecil...

jangan fikir bukan2..hahaha

aku nk tdo xleh...sedangkan org lain sebok mbuta berjam2..aku ni tdo 3 jam mlm td, tp xleh tdo..ngantuk mmg ngantuk...nak wat kje otak plak xleh pk..so aku pn kemas la barang2 aku dlm locker yg besepah tu...yela..pas guna campak je...lately banyak kje kne anta...so nk mngemas tu cam buang masa...hahaha
sepah kan???hehe



minum susu dulu untuk tenaga..



keluarkan semua dulu....


mekap stuff

saya rindu jam adidas saya yg comel :(



ye...saya pakai cologne superman...ingat bdak2 je ke leh pakai???




brooch yg sangat di perlukan



makanan untuk rambut..




basic needs...haha
(konon)



dibeli bersama sapini....



dah kemas...agak blur coz using vga hp camera

blueberry cheese tart...

hye kawan2...saya fatin...ini adek saya, pipin...kami suka makan cheese tart...eyh, saya sorg je....hahahaha

aku ni mmg obses sehingga obes terhadap cheese tart and cheese cake...boleh kate seminggu paling kurang 2 kali aku g King's beli cheese tart...walaupun pastri die agak keras, tetap sedap...lagipun mane lagi kedai tersdekat aku boleh g smate2 nak makan cheese tart...hehe

terfikir gak..suka makan, xkan xnak blaja wat...aku baru je search resepi die...meh aku share ngan korang...sbab aku xtau bile aku leh wat, so if korg dah wat, anta la kt aku cket...heee ;)

Pastri

250gm mentega
60gm gula icing
1 biji telur
1 biji kuning telur
420gm tepung gandum
1 sudu makan susu tepung (optional)
1 sudu teh esen vanilla


Filling

250gm cream cheese
50gm mentega
60gm gula kastor
1 biji telur
3 sudu besar whipping cream
Sedikit blueberry filling (mashed) secukupnya

Methods/steps

Cara-cara membuat pastri:-

  1. Pukul mentega dan gula icing sehingga rata. Tidak perlu pukul hingga kembang.
  2. Masukkan telur dan esen vanilla. Pukul hingga telur sebati dengan adunan mentega tadi.
  3. Masukkan tepung yang telah diayak bersama dengan susu tepung sekiranya susu tepung digunakan. Uli menggunakan tangan dengan perlahan.
  4. Simpan adunan pastri ini ke dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 1 jam untuk merehatkan adunan pastri dan proses ini akan dapat mengelakkan pastri mengecut bila dibakar.
  5. Setelah 1 jam, kuarkan adunan dan canai mengikut ketebalan yang diingini. Masukkan ke dalam acuan mini tart dan cucuk dengan garpu.
  6. Bakar dengan kepanasan 160 ºc sehingga kekuningan (separuh masak)

Cara-cara membuat Filling Keju:-

  1. Pukul cream cheese, mentega dan gula kastor sehingga sebati.
  2. Masukkan telur dan whipping cream. Pukul sebentar sehingga adunan telur dan whipping cream sebati.

Cara-cara membuat blueberry cheese tart:-

  1. Masukkan blueberry filling ke dalam kulit pastri yang telah dibakar dan diikuti dengan adunan cheese.
  2. Lorekkan sedikit blueberry filling di atas adunan cheese.
  3. Bakar pada suhu 180ºc selama 10 - 15 minit bergantung kepada oven masing-masing.
Additional Tips

Seelok-eloknya pastikan cheese tart ini tidak "over bake" untuk mengelakkan permukaannya tenggelam ditengah-tengah.

haaa...macam senang kan?? tapi klu kat banting, agak susah nk carik cheese...masih kampung la katekan..ingat tau..dah wat, anta kt aku ok??


*aku letak link kt jom masak2...

Monday, October 4, 2010

berfikir dan terus berfikir..

orang kata, kalau kite suka berfikir kite xkan nyanyuk..or maybe lambat la kot..belum mula kerja, aku dah berfikir, pencen nanti nk wat ape ea?wat bisnes kecik2..g masjid..pe lg ea??? mengenangkan abah yang dah pencen 3 bulan and dia just duduk umah, aku dapat rasa kebosanan die..tp nak wat cmne, kaki die sakit and he cannot travel for a long journey...nek kete kn x selesa nnt..n die xleh nek tangga, mesti ade seat bowl klu nk gune toilet..even aku ade mase nak bawak die jalan2, aku kne gak fikir kemudahan2 n kesenangan die..jadi aku xtau nk bawak die g mane..it is a sad thing ok..slalu klu aku n mak nk g memane, mesti kne tggl die..bkan kitorg xnk bawak..kdg2 die sndiri xnak ikut...

sekarang ni aku selalu fikir..bila aku nk berubah kepada cara hidup Islam yg sebenar..org sekeliling selalu kata, kite perlukan masa..sikit2 dulu..jangan mendadak dn akhirnya mcm hangat hangat tahi ayam..betul tu..tapi aku fikir balik, bila aku nk mula...mcm mne aku nak mula?dalaman dulu or luaran?aku perlukan sokongan..especially from my syg..i need u darl..

skarang ni gak makin banyak article, note from fb, blog or wateva jenis penulisan yg aku bace n mendorong aku utk berubah..tp bersedia ke aku ni..kdg2 aku rasa aku dh boleh..tapi pastu aku balik jd manusia yg lupa..wat lg dosa..aku rase cam hipokrit plak..haish..xtau la cmne..

terus berfikir, mana aku nk start..pemakaian..ibadah..perlakuan??

wat masa sekarang, aku cuba dulu part ibadah..sebab aku rasa bila yg dalam dah kuat, baru aku leh tukar yg luar..btol ke?? hopefully btol la...

fikir mati..hurm..bile2 je aku leh mati..mungkin aku x sempat bertaubat..astaghfirullah..mengenangkan balasan yg aku bakal terima..mesti dahsyat..

aku pernah mimpi aku dlam alam selepas mati...aku pggl mak aku, kakak aku..dorg x dengar..aku nmpak mayat aku je..nangis beriya2..aku pn dah x ingat sangat pe jd...tp aku nagis teruk sangat...sampai aku dah bangun pn aku nangis lagi..abes basah bantal aku...yg aku tau mimpi tu mmg dasyat..lepa tu aku jd baik sekejap..skarang aku jahat balik...bile fikir balik, Allah tu mmg sayang hambanya..dan aku mungkin salah sorg yang terpilih untuk mimpi mcm tu..sepatutnya aku dah berubah sekarang..

jadi, aku sangat memerlukan sokongan semua kawan2 aku..ingatkanlah aku...nasihatkanlah aku..

ok la..nk sambung wat assignment..

salam..

Sunday, October 3, 2010

2.10.10

oh...sudah lame aku x mengepost ape2 entry..agak terbiar blog ni rupanya..lebih kurang 7 hari lagi nk sampai tarikh 10.10.10..means my syg ade 7 hari je lagi untuk menikmati dunhill, winston or wateva racun perosak yg dia nak isap..hehe..syawal pn dh nak abes..tapi masih banyak lagi rumah terbuka...maybe sampai sabtu...akhir syawal...

xtau la ape nk di cerita..klu tym xde masa, banyak je cite nk tulis..

aritu ade tgk 1 blog ni..blog tu masuk magazine remaja..about a hot mama obsession of high heels..aku yg x brape obess x obsess ni pn jd gile tgk heels die..tp tym blaja ni susah kot nk ade hobby cmtu..harapkan elaun, mmg x mampu..jadinye aku terfikir la..dah kje nanti nak gak collect high heels...klu skrg ni mesti mak aku bising...bukan sebab duet..tp sebab tingginye heels tu..tym aku pakai die ok je...hehe..mcm ari tu aku de beli 1 heels ni...im not very sure bout the height..maybe 3.5 inc kot...dah lme beli baru bawak balik...then die kata "nak pegi mana pakai kasut tinggi2 tu??tinggi gile!!"...hehehe..yes, mak saye slalu dan pandai mgunakan word 'gile'...haha

seterusnye berkenaan my face yg sama tp x serupa ngan my sista...it's ok klu kawan2 yang slah panggil...contoh nisha yang selisih ngan kakak aku kat luar blok dulu..she talk to her mcm ngan aku..kakak aku plak senyum je x jwb pape...then aku plak perasan kejadian tu...pe lg..gelak la...
anak kakak aku pn leh konpius mne satu mak die...

aritu tym aku nk balik cni...aku pakai r kakak aku nye long sleeves coz aku x bwk balik bju lawa nk g open haus..kakak aku plak pkai aku nye shawl..

si comel aina ni pandang aku.."aten"...."eh..mama..."

mama die naik atas lalu dpan die..tym ni aku x pasan lg..

die pn pggl.."aten..aten..aten.." sambil pandag atas...(means tangga la)....

aku tgh apply eye liner..wat bodo je la coz die dh kt dpan aku...npe plak nk pggk aku kn?...

mama die turun then sepit rambut die ngan hair clip..

die pggl lg.."aten.." n pgg pipi mama die..."eh..mama..."

then die pandang aku..."aten!"...

korg paham x??hehehe...

eyh..aku dh lambat...nk kuar makan ngan ajiz..next time sambung citer alik k??tata~



btw, ni gambar latest aku n ajis


Friday, August 27, 2010

sehari bersama abdul aziz....

ari ni aku xde kelas...dh ganti awal2 sbab ramai member2 aku nk balik ari ni...aku plak de appointment kt yun nam kul 3..so x dapek la aku nak balik ari ni...plus aku nk bergembira ngan ajiz dulu...pasni 3 mggu x jumpe..

bangun dkat kul 10 gak la..lepak2 dulu...then mandi2...basuh baju...kemas cket2...susun kerja2 yg nak dibawa pulang...huhu...

kul 3 lebih aku pn gerak la g mid valley...b4 tu singgah kat bestman tailor..oter sua encik ajiz yang tersangat besa...beli baju raya tengok baju je...sua x tengok langsung....sok nk balik kg baru sebok2 nk oter...

kt yun nam aku wat la treatment..sejam gak la...ajiz sempat lelap kt seat sebelah...haha..ksian btol...

pas siap treatment g teman ajiz shopping plak..bkan men banyak lg die mngutip...tshirt smpai 5 helai...seb bek jeans selai je..aku x beli pe pn..just selai jeans utk adik aku...sebok nk skinny klabu...seb bek de ajiz tlg carik...klu aku la...men tarik je...ne aku reti bli sua laki..sua aku, tau la..

kt romp jumpe lagi adik angkat aku tym skola...malam smalam dh jumpe kt kl sentral, ni jumoe lagi...pas skola mmg lost contact...bile dh jumpe, ari2 plak jumpa....*padahal baru 2 hari*
ajiz plak kate de dak skola die..pomwan..aku yang sedar kerabunan aku yg makin teruk malas nk usha...bia je la...

kua romp nk g usha butik CR...tetibe ajiz kate de ex die...trus die jln laju...aku plak blur 7 saat...rlex suda...tp bia la..die blum bese kot...so, bia kan je...

naik food court dh xde table yg kosong..6.45 kot...xpela..shoping dulu...kitorg buka sandwich rotiboy...pastu cepat2 g surau...mak aih! sendat..seb bek aku cepat mnyelit dan rajin bertanya...dpt la telekung cepat...pas slt mgrb...g mam teppan yaki..mngidam dari smalam...x abes pn..senak...cm nk muntah...kenyang gile la....tp sempat lagi terliur tgk org minum air carls jr....hahahahaha

then g amek tiket wayang...pas amek tiket wayang, g amek suar ajiz kt romp yg die potong...huhu....

kami pn pulang...pulang??tiket wayang watpe?? midnite la....ajiz plak nk amek suar baju melayu die tu....tyme tunggu suar tu plak, dengan selambenye 1 honda city g langgar side mirror belah aku..tekzowt aku...huuuuuuuuu.....seb bek x patah....

pas aku post entry ni..aku nk siap2 g tgk midnite...awal kn?? sebab pas kul 11 xleh kuar dh dari maktab ni...

so kepada rakan2...selamat berPBS/SBE 1 minggu...selamat bercuti 1 minggu...selamat hari raya 1 minggu.....jumpe lagi 3 minggu....

SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Sunday, August 15, 2010

5 ramadhan, hari pertama puasa...

belum terlambat rasanya nk wish selamat berpuasa...hehe..maklumlah...hari ni baru aku stat puasa...baru hari ni aku dpt mood bulan ramadhan walaupun tiap ari aku g bazar ramadhan...hehe...smalam aku wat soto ayam...ari ni nk msk nasik lemak...td aku dah bake muffin...lame dh aku plan...tp baru ari ni aku rase rajen...ntah ape rasenye kn...puase xleh rasa....huhu...ok la...slamat berbuka semua!!



Thursday, July 8, 2010

macam-macam ragam...

duet oh duet...di sebabkan ko, macam2 la ragam manusia wujud atas muka bumi ni....ada yang x kesah berabes duet, ade yang pening pk duet x cukup2, ade yang tamak kumpul duet x abes2, ade gak yang kedekut nk pakai duet walaupun duet tu mmg lebih dari cukup...

nak kate aku idop lame, bnyk pngalaman, x dela...tp stakat aku idop ni, aku xphm la ngan org yg kedekut even ngan diri sendiri...aku pn kedekut gak...tp agak2 la...sumtymes aku kne gak bg reward kat diri aku...

ada yang x kesah gune duet, bende bese2 pn die byr mahal..padahal leh dapat yang lebih berbaloi ngan harga yang sama...tp tu xpe...asalkan duet die banyak n die x mintak duet org kn?

ada yang kedekut, teringin nk itu ini tp x beli pn sebab saving...bagus la tu mnyimpan...tp jgn la cite lebat2..

ada yang cool..nk pape beli je...

banyak lagi...tp pnat la nk tulis...

dari apa yg aku bace tu, aku xtau nk letak diri aku ktne...nk kate x kesah, kesah snarnye...ye la...aku bkan anak org kaya....kedekut, x gak...aku beli pe aku nk....asalkan puas ati....dan juga boleh survive lepas tu...mak aku kate aku boros...mmg betul...tp bile lg nk merasa??tyme muda ni la...

smalam plak aku g alamanda...x plan pn nk shopping...tp masuk nose, dpt 2 kasut...huhu



Wednesday, July 7, 2010

finally 21...

saya dah 21!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

org kate 21 bebas....maybe kot...blom rase sangat..yela...selalu kne sound ngan mak abah tyme cuti panjang duk umah....kua dari pagi sampai malam...berkali-kali....dorg pn pe lg....bising r....tp bile aku kt cni dorg cm x kesah je aku kua mlm....maybe sbb umah aku kt area kampung....takut la org mngate...agkanye...hahaha.....aku nk g even twilighters sok pn dorg tau yg aku balik tgh mlm....twilight marathon dorg tau aku balik subuh....siap bg idea nk pki bju ape lg.....adela kot ura2 freedom kt ctu....

bile dah 21...aku dah dewasa...boleh mengundi...ape yg aku nk pangkah ni?? hahaha....

die berkata..."bile i ngan u, i x rase i 20..rase cm 21...ble kawan2 i baru gnap 20, i gelakkan dorg..."....dia trase tua ngan aku....wakaka.....

elaun dah masuk...weeeeehhhhooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dan td aku bergegas ke mid valley...BERGEGAS ye...penegasan di situ....tp 200 je la abes....je??...je kot...aslnye adela org tu beriye ajak aku g mid....katenye nk shopping gile2.....at last baju topman rm63 je die beli....huhuhu...i beli lg banyak la syg....

saya dapat adiah besday...yiipppiieeee!!! tq love-love....jam tu akan i jage n simpan leklok....bia la dah rosak nnt..tp dun wery....warranty 2 tahun sbb die tau gf u ganaz....waaaa!!!!!

mula2 x sampai ati nk jam tu....x sanggup....x plan pn sampai sebegitu skali....(merepek)....tp npela u syg i sgt2?? hahaha...(pipat perasan)....

sok twilight...ain pesan...mami,aizeq,pipat n ajiz, dressup lawa2 ensem2....die nk wat red carpet....gune camera murah aku...boleh tahan tu....x sabar nk jumpe korang!!!!!!!

dahla..ade assignment yg blom setel.....

tazkirah ari ini: org kata, jangan dikenang barang yg lepas....pandang ke depan...teruskan kehidupan...lupakan penyesalan...baiki kekurangan...agar kelemahan diganti dengan kelebihan....kita hanya merancang, Allah yg menentukan...

renung-renungkan dan selamat beramal....

ganbatte pipat!!!

Friday, July 2, 2010

sengaja memeriahkan blog...







hahaha....cam ngade2 plak aku wat post ni...tp xpela...blog aku kn??

aritu aku de lepakkt redbox sogo ngan geng skolah dulu....syok x terkata even aku sempat sejam je kt ctu...makanan yang sedap n sound system yg superb...cume sempat makan 3 suap choc indulgence je...xpela...ni ade gmbr kitorg...actually celebrate belated bday feefa bam2 n najah the tallest....huhu...luv u guys..mmmuuaahhxx!!



antara yg sampai awal...huhu



lagu rindu..

tu die ratu dangdut from egypt..kalah yana juara 6 tahun...











Wednesday, June 30, 2010

haish~

lately ni ade je bende yg sengaja mnguji ksabaran aku..

ari tu aku bkak folder document...leh plak desktop terletak kt dalam tu...aku ingat shortcut...aku delete la...rupenye bkan shortcut...abeh smue bende delete...yg plg aku sedih gambar2 yg aku amek gne DSLR semua dah abes...beribu gambar ilang...plek gak sebab x sampai 5sec semua ilanh..dr first day aku beli...tgk kt recycle bin leh plak xde...mnanges la..

smalam aku kua...hp letak dlm handbag...bleh x dgr org call sdangkan volume utk ringtone aku set pnyela kuat...tgk2 nombor cam HOTfm...aku call balik x dapat....sah la tu...aku ni pnye la mnunggu dorg call pasal tiket maratahon twilight...mmg bengang tol...

laptop ni plak asek nk hang...pnat la aku layan laptop ni...rase cam nk baling je kt dinding...tp btahan...bajet lom ade nk tukar baru..

ni ade plak si mangkuk jamban anta sms suh langgan gambar & video ani selepas bgaduh ngan bf..pe jadahnye...mnela mangkuk2 ni dapat no2 org kn..siod je...rase cm nk reply maki dorg ni...tp watpe..bkan aku knal...bia dorg kne lakhnat sendiri....

dalam2 aku bengan ni, hujan pun turun..bile bau hujan, rlex cket kpale otak aku...

ade gak pkare yg mgmbirakan...result aku n kawan2 semua boleh dikatakan baik..alhamdulillah..n now counting days for allowance sbb dah x sabar nk mam siakap 3 rasa...n rasanya dis time lauk leh tambah sbb 2 org share pointer yg same..wakaka...congrates to all of u my dear...

till then,xoxo

Sunday, June 27, 2010

hello sem baru..

assalamualaikum...hehe...esok bermula la semester 2 aku kt maktab ni...eyh...kampus la...up cket...wakaka...azam sem baru...

-jgn boros
-saving (sbb cuti sem ari tu aku papa kedana)
-study lebih cket
-njoy jgn dilupe...be happy~
-yg lain blom dipikirkan...huhu

harap2 result x mngecewakan...n elaun cpat2 la masuk k....sok nk jumpe geng tym skolah...rindunye~

ok..tata~

Thursday, May 20, 2010

wish list(s)



haha..too early to make a list for my 21st birthday..tp tym aku terfikir ni la mmg patut aku listkan..haha...aku x mharap org wat untuk aku...it just for me to hope n dream..
  1. nk celebrate kt garden...picnic...redup je...
  2. secret recipe...cheesecake...mestila blueberry...huhu
  3. nk ade kawan2..my beloved........................................(tulis nme kang klu ade yg miss, kecik ati)
  4. amek gambar banyak banyak n banyak..
  5. nk sumthing special happen that moment...(paham2 la ea)
  6. bcoz of this 3rd july will b my 21st...i nak celebration yg sweet je...haha...xmo men2 tepung n cream k kawan2...
stress on the last phrase...XNAK MEN2 TEPUNG N CREAM K???

kerjasama anda sangat diharapkan...aku nk tahun ni jd knangan paling indah dalam idop aku (bab birthday la)...xnk nightmare!!

*wishlist ni untuk aku je...reward for myself...sbb brjaya idop slama 21 thn yg sememangnye banyak dugaan*


ni kek terakhir stakat ni...x sngke 2 thn aku x makan kek bday...haha

Wednesday, May 5, 2010

aku yang bermasalah~

betol ke aku eja "bermasalah" tu?? wateva~

semenjak dua menjak n tiga menjak ni macam2 bende jadi...emo bertempat dan x bertempat...penat sama ngan letih...tido sama ngan x pernah cukup even tido awal...commitment sama ke ngan x committed...merepek la pipat~

first thing sal aina my buah hati ala2 strawberry...sedapnye klu dip in choc..huhu...aritu die demam...seminggu muntah2...aku ajak ajiz g lawat die kt bangi...ajiz kate sok la..pas exam...pastu aku emo...siap nanges2...ntah pape...aku pelik...beriye btol aku ni..tapi xpe..berbaloi aku nanges..coz tyme aku sampai umah nenek aina..dia trus nak main2...duduk kt riba aku...peluk aku...n baru la die nk jalan2...nenek die kate before tu die x nk pn aktif...mlm tu kakak aku balik kje, die cakap pas aku balik aina dah stat aktif...xde la terbaring je...alhamdulillah....cmtu la strawberry teten....hehe



my strawberry


aku baru abes 3 paper Ujian Akhir Kursus (UAK) semalam...alhamdulillah aku yakin lulus...lulus je la..tp aku study last minit, n macam x study je walaupun mata, badan n otak aku dah aku paksa untuk bergabung n bekerja...aku percaya n yakin Allah sentiasa ada dengan aku...alhamdulillah...

kelmarin khairi text aku... aku x tau nk positif ke ape...tp aku happy...at least cam ade petanda nak kawan balik...xtau la kn kalau2 aku syok sendiri...xnak la gaduh2..aku nk die heppy...kn best klu org di sekeliling aku ni heppy je.... :))

yg masalahnya aku...cmne aku nk wat org heppy??perlu ke?? klu aku yg x heppy camne plak?? adeyh...

aku xtau la whether i m ready for a new commitment or not..sumtyme aku rase cam dah ready...tp tibe2 x plak...maybe i need some more time to get the confidence..and aku tau, die pn perlukan mase to accept each other...org kate yg dah lepas biarkan lepas...semua org ade sejarah masing2..just skarang aku kne terime everything about him...n die pn knela terime sape aku dulu, kini n selamanya...

Tuesday, April 20, 2010

selasa, 20 april 2010

malam ini...kerja x bape banyak..tapi agak banyak...hahahahahahaha

dah anta keje FPK n ASSignment english...lega r cket..tp ISL x wat lagi..portfolio kne anta jumaat...

sempat membuka blog dan ber fb...

pipat terbaek!

need nescafe maybe..

jom wat air...

hehe...

dah...

cau cin cau..bandung cin cau...

hahaha...

Sunday, April 18, 2010

lalalalala..hari-hari kerja!

camne nk start study klu hari-hari ngadap kerja??

klu nk siapkan kerja cepat-cepat pun x boleh...

only crazy people can work for 24/7.....

aku x gile..so aku kne gak cari entertainment..

hmmm.....k r...nk wat kje....

eyh..giler ke??

hahahahaha

Sunday, January 3, 2010

hari ini di maktab

hye there...

saya dah sampai di maktab..bawak balik barang x banyak..tapi penuh gak la kete si jang tu..kemas pn x siap2..(malas senarnye)..

apa yang akan terjadi esok?? saya pn tidak tahu...

kerana esok adalah hari pertama saya di sem 1 PISMP...

jadi kepada kawan2... GAMBATTE KUDASAI!!!